Poster Thin Red Line, The. Apasa pentru a-l vedea in format marePoster Thin Red Line, The. Apasa pentru a-l vedea in format mare
Posterul filmului Thin Red Line, The

Anul aparitiei: 1998
Durata: 170 minute
Producator: 20th Century Fox
Regizor: Terrence Malick
Muzica: Hans Zimmer
Imagine: John Toll
Montaj: Billy Weber
Scenariul: Terrence Malick


Genul filmului

Razboi
Drama


Vezi trailerul filmului Thin Red Line, The in format maritTipareste pagina

Thin Red Line, The (La hotarul dintre viata si moarte)

Distributie: Ben Chaplin, Sean Penn, Adrien Brody, Elias Koteas, George Clooney, James Caviezel, Jared Leto, John C. Reilly, John Cusack, John Travolta,
Synopsis pentru filmul Thin Red Line, The :  
The Thin Red Line este povestea unui grup de soldati dintr-o companie de infanterie a armatei americane, care lupta in crancena batalie de la Guadalcanal, in Al Doilea Razboi Mondial. Razboiul insa este doar un pretext, filmul urmarind schimbarile, suferintele si descoperirile de sine pe care le incearca oamenii in situatii dificile. Ajunsi in mica insula din Pacific pentru a inlocui soldatii din Infanteria Marina, cei din compania C vor avea parte de o experienta greu de uitat. De la debarcarea fara incidente, pana la plecarea de pe insula a supravietuitorilor, drumul lung al luptelor inversunate, udat din belsug cu sange, este descris cu deosebit talent de echipa de actori si realizatori.
The Thin Red Line nu este doar povestea uneia dintre cele mai importante batalii din Pacific, o batalie care avea sa intoarca soarta razboiului. Ca si romanul din care a fost inspirat James Jones a fost unul dintre soldatii care au luptat la Guadalcanal exploreaza legaturile puternice, fie ele de prietenie sau de dusmanie care se creeaza intre soldatii supusi groaznicei incercari a razboiului. Jones asemana aceste legaturi formate in timpul luptelor cu cele existente intr-o familie, caci, asaltati de ororile din jurul lor, oamenii pierdeau notiunea sinelui sau a lumii din jurul lor. Nu mai luptau din motive patriotice sau pentru binele omenirii, ci pentru supravietuire si pentru oamenii ce-i stateau alaturi.
Mai mult, The Thin Red Line este prima creatie artistica avand ca subiect celebra batalie in care se vorbeste despre efectul pe care aceasta l-a avut asupra vietii comunitatilor melaneziene locale. Oameni primitori si foarte blanzi, melanezienii au fost prinsi intr-o confruntare de proportii intre doua civilizatii total straine, o confruntare ce avea sa-si lase amprenta de-a lungul anilor.

Website oficial: