Poster Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Apasa pentru a-l vedea in format marePoster Star Wars: Episode I - The Phantom Menace. Apasa pentru a-l vedea in format mare
Posterul filmului Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

Anul aparitiei: 1999
Durata: 133 minute
Producator: 20th Century Fox
Regizor: George Lucas
Muzica: John Williams
Imagine: David Tattersall
Montaj: Ben BurttBen Burtt
Scenariul: George Lucas


Genul filmului

SF
Aventuri


Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (Star Wars Episodul I - Amenintarea fantomei)

Distributie: Ewan McGregor, Jake Lloyd, Liam Neeson, Natalie Portman, Frank Oz, Ian McDiarmid, Keira Knightley, Pernilla August, Samuel L. Jackson, Steven Spiers,
Synopsis pentru filmul Star Wars: Episode I - The Phantom Menace :  
La 22 de ani de la primul film din seria Razboiul stelelor, George Lucas mai adauga un episod fascinantei sale epopei intergalactice - Amenintarea fantomei care prezinta povestea primilor cavaleri Jedi precum si inceputurile Fortei. Actiunea este anterioara celei din Razboiul Stelelor, productia din 1977 care a reinventat conceptul de science-fiction, si-l are in prim-plan pe tanarul Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor). Sub obladuirea mentorului sau spiritual Qui-Gon Jinn (Liam Neeson), Obi-Wan Kenobi se pregateste sa ajunga un cavaler Jedi. Anakin Skywalker (Jake Lloyd), care-l va avea mai tarziu drept fiu pe Luke Skywalker apare in Amenintarea fantomei drept un copilas de 9 ani. Cand va creste, el va fi sedus de partea intunecata a Fortei si va deveni maleficul Darth Vader.
Povestea primului episod din cea mai frumoasa saga a viitorului incepe in momentul in care Federatia Interstelara inchide toate rutele catre planeta Naboo. Qui-Gon si Obi-Wan sunt insarcinati sa rezolve aceasta situatie. Odata ajunsi pe exotica planeta, ei sunt dusi la regina Amidala de catre o creatura prietenoasa, dar oportunista numita Jar Jar. In timp ce o escorteaza pe regina la intrunirea liderilor celor mai importante planete, o defectiune la nava lor spatiala ii obliga sa aterizeze fortat pe planeta Tatoonie. Aici, Qui-Gon se intalneste cu Anakin, in care vede viitorul Lider al cavalerilor Jedi. Pentru ca Anankin este sclavul unui traficant de vechituri adunate de pe tot felul de planete ciudate, Qui-Gon este nevoit sa-i cumpere libertatea pentru a-l putea invata tainele Fortei. Numai ca in spatiul cosmic, exista multe creaturi ciudate si inspaimantatoare care nu agreeaza deloc aceasta idee.
Amenintarea fantomei este o capodopera cinematografica datorita jocului actorilor, talentului regizoral colosal al lui George Lucas, dar, mai ales, efectelor speciale. Realizate de cea mai tare companie in acest domeniu, care poate transforma absolut orice vis in realitate, Industrial Light & Magic ele au creat o adevarata isterie in randul fanilor. Scena urmaririi din desert in care sute de creaturi suprarealiste se fugaresc, se accidenteaza si se ucid reciproc este una dintre cele mai memorabile secvente ale cinematografiei moderne. Generata pe calculator, aceasta scena reprezinta punctul culminant al acestui film, in care hazliul si maniacul Jar Jar este probabil unul dintre cele mai faimoase personaje animate care a jucat vreodata intr-un film artistic.

Website oficial: