21 (21: Sansa vietii lui)

Distributie: Jim Sturgess, Kate Bosworth, Kevin Spacey, Laurence Fishburne, Aaron Yoo, Jack McGee, Josh Gad, Kal Thompson, Sam Golzari, Spencer Garrett,
Poster 21. Apasa pentru a-l vedea in format mare
Anul aparitiei : 2008
Durata : 122 minute
Website oficial:
Producator: Relativity Media
Categorie : Drama,
Regizor: Robert Luketic
Muzica:
Imagine: Russell Carpenter
Montaj: Elliot Graham
Scenariul: Allan Loeb
Vezi trailerul filmului 21 in format maritTipareste pagina
Detalii despre filmul 21 :  
„Sansa vietii lui”, filmul de aventuri al casei Columbia Pictures, este inspirat de povestea adevarata a unui grup de tineri supradotati, care au pacalit Vegas-ul cu milioane de dolari.

Ben Campbell (Jim Sturgess) este un student timid, dar stralucit, la M.I.T.(Institutul de Tehnologie din Massachusetts) care – avand nevoie de bani pentru taxele scolare – gaseste solutia în jocurile de noroc. El este recrutat de un grup format din studentii cei mai inteligenti ai facultatii, care se duc la Las Vegas în fiecare week-end, înarmati cu identitati false si cu know-how-ul capabil sa pacaleasca jocul de blackjack, pentru a iesi castigatori. În frunte cu Micky Rosa (Kevin Spacey), profesorul lor de matematica, care e foarte putin ortodox si un geniu în statistica, ei au spart codul jocului de noroc. Numarand cartile si folosind un sistem complicat de semnale, echipa poate sa învinga cazinoul în stil mare. Fascinat de perspectiva banilor, de stilul de viata din Vegas si de coechipiera sa isteata si sexy, Jill Taylor (Kate Bosworth), Ben începe sa întinda coarda prea tare. Desi numaratul cartilor nu este ilegal, miza e foarte mare. Numaratul cartilor nu este singura provocare; în plus, el trebuie sa aiba grija sa fie întotdeauna cu un pas înaintea sefului securitatii cazinoului: Cole Williams (Laurence Fishburne.)

Premiera filmului in S.U.A a avut loc la 28 martie 2008, clasandu-se pe primul loc cu un box office in weekend de 24,105 milioane dolari; in al doilea weekend isi pastreaza prima pozitie in top cu 15,337 mil.dolari devansand premiera filmului lui George Clooney „Leatherheads” (12,682 mil.dolari) .