Flock, The (Turma)

Distributie: Claire Danes, Richard Gere, Russell Sams, Avril Lavigne, Carmen Serano, Dwayne L. Barnes, Ed Ackerman, Josh Berry, Matt Sanford, Matt Schulze, Paul McGowen, Ray Wise, Ric Maddox,
Poster Flock, The. Apasa pentru a-l vedea in format mare
Anul aparitiei : 2007
Durata : 101 minute
Website oficial:
Producator: Double Nickel Entertainment
Categorie : Thriller, Mister, Drama, Actiune,
Regizor: Wai Keung Lau
Muzica:
Imagine:
Montaj:
Scenariul: Craig Mitchell
Vezi trailerul filmului Flock, The in format maritTipareste pagina
Detalii despre filmul Flock, The :  
Traumatizat emotional dupa ani de zile in care a urmarit perversi condamnati, un agent extrem de vigilent (Richard Gere) trebuie sa se lupte cu propriii sai demoni, in timp ce cauta o fata data disparuta, fiind sigur ca aceasta a fost rapita de unul din TURMA lui de infractori eliberati conditionat. Claire Danes apare alaturi de Gere in rolul protejatei acestuia, care trebuie sa invete mecanismele meseriei, dar in acelasi timp sa il mentina pe mentorul ei de partea buna a legii… si a sanatatii mintale.Bauer Martinez Entertainment ii prezinta pe laureatii Globului de Aur Richard Gere si Claire Danes in filmul TURMA, alaturi de Kadee Strickland. Produs de Lucky 50/Double Nickel Entertainment Production, in regia lui Andrew Lau, TURMA ii are ca producatori pe Philippe Martinez, Elie Samaha, Jenette Kahn, Adam Richman si Lau. Din distributie mai fac parte Ray Wise Russell Sams, Matt Schulze si Kristina Sisco. TURMA a fost realizat pe baza unui scenariu scris de Hans Bauer si Craig Mitchell. Producatori executivi sunt David Gorton, Karinne Behr, Robert Levy, Drew Larner, Peter Schwerin, Luc Campeau si Alan Latham. Andrew Loo este co-producator. Director de imagine: Enrique Chediak. Designer de productie: Lester Cohen. Muzica: Guy Farley.

In spiritul unor thriller-uri pline de suspans precum SILENCE OF THE LAMBS si SEVEN, care abordeaza povestea unor oameni aflati la limita societatii, TURMA, primul film de limba engleza al apreciatului regizor din Hong Kong Andrew Lau (INFERNAL AFFAIRS), urmareste povestea lui Errol Babbage, un ofiter de pace epuizat care, dupa 18 ani, este obligat sa renunte la meseria lui - monitorizarea unor persoane condamnate pentru abuzuri sexuale. Cu stilul sau deloc ortodox, Babbage, care este orice, dar nu un agent ca la carte, i-a deranjat clar pe superiorii sai. Ca urmare, in ultimele sale saptamani de lucru trebuie sa instruiasca o tanara care il va inlocui. O adolescenta este data disparuta, iar Babbage e convins ca de vina este unul dintre obsedatii sexuali condamnati pe care ii monitorizeaza el. Dar nimeni nu il crede. Instruind-o pe tanara sa protejata sa mearga pana dincolo de granitele procedurilor obisnuite, Babbage plonjeaza impreuna cu ea in lumea sordida a TURMEI sale depravate. Uncenica lui - ca si publicul, de altfel - nu poate fi sigura daca Babbage este singurul agent decis sa o salveze pe fata disparuta sau daca este deja un om care a pasit prea departe in abisul in care a trait la extreme, timp de atatia ani.Errol Babbage (Richard Gere) este angajat de Departamentul pentru Siguranta Publica pentru a tine sub supraveghere un grup de persoane condamnate si inregistrate pentru abuzuri sexuale. Misiunea lui este sa faca presiuni asupra acestor condamnati violenti, instabili si imprevizibili (denumiti de catre Departament "TURMA"), pentru a-i constrange si impiedica sa revina la vechile lor indeletniciri - molestarea si uciderea unor copii si adolescenti.

Cum Babbage nu ii poate opri in mod legal pe acesti oameni sa se amestece in randul publicului larg, el isi hartuieste adesea TURMA, folosind diverse amenintari si chiar acte de violenta fizica, atunci cand este necesar. Mesajul nescris al lui Errol catre TURMA sa este ca toti se afla in permanenta sub supraveghere. Poate ca unele dintre tehnicile lui sunt ilegale, dar reprezinta singurele lui metode de a proteja societatea impotriva acestui grup criminal.Dupa ce a lucrat cu acest grup mai bine de un deceniu, Errol este complet epuizat din cauza ororilor neincetate cu care se confrunta. El vrea si simte nevoia sa scape din acest sistem, dar nu este sigur ca e bine sa faca asta. In acest caz, cine i-ar mai pazi pe acesti monstri? Iata insa ca nu mai este el cel care poate sa decida, pentru ca seful sau, Bobby Stiles (Ray Wise), decide sa il pensioneze mai devreme decat ar fi trebuit. Babbage incearca disperat sa se agate de ce i-a mai ramas din sanatatea sa mintala, dar aceasta pensionare, care inseamna despartirea de slujba care da sens vietii sale, l-ar putea face sa clacheze.

Tema centrala a filmului este efortul lui de a-si pregati inlocuitoarea (aleasa in secret chiar de el), o tanara pe nume Allison Lowry (Claire Danes), astfel incat aceasta sa fie capabila sa preia rolul pe care si-l asumase Errol, ca protector al societatii. Pentru a putea pleca linistit, el trebuie sa stie ca a pregatit-o suficient pe neexperimentata si naiva Allison, dar fara a o coplesi sau deprima. El trebuie sa reuseasca toate acestea foarte rapid, pentru a se putea pensiona cu sufletul oarecum impacat. TURMA lui trebuie sa fie supravegheata atent si de acum incolo, iar el vrea sa se asigure ca a instruit-o pe Allison astfel incat sa fie intotdeauna cu un pas inaintea fiecarui pradator sexual, stiind locul unde sta la panda, de ce ucide si cand iese la vanatoare fiecare dintre acestia.Ritmul filmului se accelereaza cand Errol si Allison ajung sa creada ca este posibil ca un membru din TURMA sa fi rapit o adolescenta pe nume Harriet Wells - dupa parerea lui Errol, cu intentia de a o abuza si de a o ucide. Este o cursa contra cronometru, caci Errol ii supravegheaza pe criminali, stiind ca Harriet este in mainile unuia dintre ei…Dar despre care e vorba? Timpul trece necrutator, iar cei doi ii urmaresc sistematic pe toti cei din registrul lor, descoperind ca unicul care lipseste este cel care i-ar putea salva viata lui Harriet Wells. Errol si Allison afla raspunsul la intrebare si se grabesc sa ajunga in locul unde odiosul criminal a dus-o pe tanara - inainte sa fie prea tarziu.

Acest film chinuitor ridica o diversitate de intrebari pe teme complexe, tulburatoare, toate centrate asupra violentei umane si dezbatand "cruzimea omului fata de om".Istoria a demonstrat ca suntem cele mai feroce creaturi de pe planeta. Toate celelalte animale ucid doar pentru hrana sau pentru a-si apara teritoriul. Pentru ce ucidem noi insa?

Cu siguranta, razboiul este cea mai ampla si mai eficient organizata orgie a crimei, ascunsa de obicei sub masca superioritatii de natie sau religie. Stiinta si istoria au dezvaluit ca salbaticia noastra are radacini biologice, provenind din luptele tribale date in urma cu milioane de ani, pentru supravietuire… Pentru ce mai luptam insa acum? Toata aceasta violenta a ramas acolo, precum apendicele nostru - un atavism inca prezent, desi inutil.